top of page

Aurora Borealis - Tromsø 2018


11 februari 2018, de dag waar ik al zo lang naar liep af te tellen... eindelijk was het zover!  Ik mocht terug vertrekken naar het winterse Noorden, terug richting sneeuw, koude, stilte en natuur,  hopend, heel erg hopend op goede condities om het noorderlicht te zien.

Vorig jaar was ik er met een groepje enthousiaste fotografen en na vier dagen was ik er van overtuigd dat ik ooit zou terugkeren! Dat ik het jaar erop alweer de kans zou krijgen, had ik niet luidop durven dromen. Maar dankzij een vriendin, die ik toen blijkbaar toch wel had aangestoken met mijn enthousiasme en foto's van dat prachtige noorderlicht, maakten we al in juli plannen om in de winter naar Tromsø te trekken. 

Nu was het eindelijk zover! De koffers gepakt met warme kleding, snowboots, wanten, muts en sjaals, en uiteraard het nodige fotomateriaal, waren we er meer dan klaar voor! De voorspellingen voor het weer waren goed, de voorspellingen voor het noorderlicht ook,... zouden we echt zoveel geluk hebben als vorig jaar??? Ik kon het bijna niet geloven...

Na een vlotte vlucht kwamen we rond valavond aan in Tromsø, we kregen al een prachtige zonsondergang over de fjorden te zien vanuit het vliegtuig, dan kon tellen als verwelkoming!

Dag twee, en hier keken we allebei ook echt wel naar uit : we zouden een tocht gaan maken met de Husky's. Na een busritje door prachtige landschappen, komen we aan bij deze fantastische honden en hun baasjes. We krijgen vooraf allemaal de nodige warme overall's en schoenen, en dan wordt ons uitgelegd hoe we slee ( en vooral de honden ) moeten gaan besturen. En dan is het zover, en mogen we gaan kennismaken met onze trekkers. Het gejoel en geblaf van de honden is al van ver te horen, ze zitten net als wij te popelen om te vertrekken. Het is een fantastische ervaring om met onze slee door het schilderachtige sneeuwlandschap te glijden, we genieten met volle teugen, en de kou, die worden we amper gewaar.

Dag drie wordt spannend : dit is de dag waarop we onze aurora-safari hebben gepland. Onze eerste avond in Tromsø hadden we al even geluk, en konden we al een glimp opvangen van het noorderlicht in de stad, de avond erna hadden we minder geluk doordat het begon te sneeuwen. Zou het vanavond wel lukken? 

We planden eerst nog een tocht met de boot door de fjorden rond Tromsø, en tegen de late namiddag is het dan zover. We worden opnieuw aan de bus verwacht, waar ons zal uitgelegd worden welke richting we uitgaan en hoe het zit met de voorspellingen. Onze gids is er redelijk gerust in, al zien wij nog niks...

We gaan opnieuw de "onbewoonde" wereld in, naar een goeie donkere plek, ver van de stad. En we zijn nog maar even op deze "basecamp" of het spektakel begint... Het wordt de ganse avond genieten, Genieten, GENIETEN !!

Na onze meer dan geslaagde avond, wacht ons nog 1 dag.

Een dag om nog wat op verkenning te gaan in Tromsø zelf. We slenteren wat door de haven en genieten van het prachtige zachte licht over het water en van de mooie architectuur.

Het was alweer een zeer geslaagde, korte, maar intense vakantie, waar we met volle teugen van genoten hebben! Bedankt voor je gezelschap Christel.

En dit hondje staat ons al op te wachten in de haven, tot we nog eens mogen terugkomen ;-) 

Recente berichten
Archief
bottom of page